четвъртък, 22 юни 2017 г.

Първите "смарт" часовници - Casio

Години след представянето на Apple Watch, смарт часовника вече се приема за нещо обикновено. С тях можеш да контролираш музиката, телевизора или да следиш фитнес режима си. Но не беше отдавна времето, когато умните часовници бяха неща от sci-fi филмите, не и ако сте живели в Япония през 90-те години и сте носили часовник Casio.

Casio BP-400
Още от самото си създаване, Casio променя начина по който хората гледат на своите часовници и създават неща, които са немислими за времето си. Часовниците Edifice, Outgear, G-shock са не просто часовници, а персонални асистенти. Притежават редица функции като аларма, памет за контакти, компас, термометър, соларна батерия, дори е имало модели с вградено дистанционно, с което да контролирате вашият телевизор, видео плеър или музикална уредба.

Но те никога не са твърдели, че са създали първият "смарт часовник", въпреки че много от функциите в съвременните часовници, ги има в моделите на Касио от почти 30 години. Всъщност точно обратното, те твърдят, че правят "обикновени" часовници.

Casio GMW-15
През 90-те години G-shock набира популярност със своята здравина и функционалност, съчетани с дизайн на класически дигитален часовник. Те притежават невиждани до тогава характеристики: батерия с живот от 10 години, издържа на падане от 10 метра и водно налягане от 10 бара. По-късно се появяват часовници с радио сверяване, GPS, Bluetooth, алтиметър, барометър.

Casio Wrist Remote Controller


Casio Wrist Remote Control


Casio Smart Watch Android Wear



Casio Commercial 1989

Няма коментари:

Публикуване на коментар